Sagan om El Niño...och hans tänder.

DEL 1

Fakta

Namn: Fernando José Torres Sanz
Smeknamn: El Nino

Nationalitet: Spansk

Födelsedatum: 20:e Mars, 1984

Födelseort: Madrid, Spainen

Position: Anfallare

Nuvarande Klubb: Liverpool FC

Klubb Karriär: 2000-2007 Atletico Madrid


Trots att Fernando Torres är född i en tradionell Real Madrid region valde han att börja sin fotbollskarriär hos rivalerna, Atletico Madrid. I Fuenlabrada, en förort söder om Madrid, bodde han tillsammans med modern Flori och fadern José samt storebror Israel och systern Mari Paz. För sjutton år sedan på en bakgata i ett arbetskvarter, Madrid, står en sexårig pojke och gråter, tårarna rinner ner för kinden sedan han slagit ut ett par tänder efter en målvakts räddning. Han svor för sig själv att inte stå i mål mera. Som det flesta yngre när man spelar med äldre fick Torres ta platsen mellan stolparna. Efter tandincidenten skulle den lille pojkens liv förändras för alltid. Från den dagen bestämde han sig för att det var mindre riskfyllt att placerna bollarna i nätet, istället för att plocka ut dom. Som vi alla vet...så blev det så!


Idag känner vi honom som målgöraren, framspelaren och för hans snabba löpningar i Liverpooltröjan på Anfield. Men om vi backar bandet får vi se hur det gick till när Fernando José Torres Sanz blev El Niño för hela fotbollseuropa. Hans första minnen är fyllda med långa varma somrar, spelandes fotboll på bakgårdarna med fadern samt lyssna till farfar´s ändlösa historien om stora fotobolls spelare från förr och Atletico Madrid. Detta är ett minne som han än idag fasthåller som en av höjdpunkterna i hans barndom. Hans första riktiga match kom när han var fem år gammal och spelade för Parque 84 i en två dagars inomhus turnering. Torres, själv har inte många minne från den turneringen men minns att han fastnade för sporten på allvar efter detta. Anfallaren menar också att när han var sex år började fotboll verkligen bli viktigt för honom, till stor del tack vare tv programmet "Oliver och Benji". En teknad serie som sänds i spank-TV, handligen speglar i mångt och mycket Torres egna karriär, barn som spelar fotboll för skoj skull och det slutar med att de blir proffisionella. Efter programmet brukade Fernando och broder gå ut och spela fotboll, med barns fantasi kunde de enkelt leva sig in programmets karaktärer och lekte proffisionella fotbollsspelare. Nästkommande sommar gick han med i kvarterslaget "Mario´s Holland" även om han var ett par år yngre än de flesta. Han började rätt omgående göra mål i diverse inomhus turneringar.

Familjen, vännerna, somrarna samt fotbollen var de enda saker Torres behövde för att vara lycklig. Just efter att Fernando fyllt åtta år flyttade familjen till ett hus i Estorde i Galicia. Det var här El Nino träffade sin första barndoms kärlek Olalla samt många av han nuvarande närmaste vänner. Tre av vännerna som minns honom säger så här:


Juli
, Jag minns honom med mycket fräknar och hans blonda kaluffs.


Elias, Vi gick i skolan tillsammans, han var väldigt busig och full av tur. En dag kom läraren på honom när han busade runt och sa bara det gör inget, gör inte om det igen bara. Allt det för hans söta leende. Resten av klassen klagade och tyckte han kom undan för enkelt. Men inget hände. Han var alltid i full gång med tricks och bus, men ingen kom på honom.


Oscar
, Han var värst av oss alla. Men han bara log sitt speciella leende när något hände, som om han visste att han skulle undkomma med det. Resten av oss åkte alltid dit.



España... campeón de Europa



Stort grattis till Spanien, som äntligen fick lyfta en mästerkapsbuckla, 44 år sedan förra gången. Med det spelet dem visat upp under hela EM, så var dem mer än värda segrare. Det som glädjer mig mest med den spanska vinsten är att den offensiva fotbollen också gick segrande, tillskillnad från -04 då Grekland vann. Spanjorerna var enligt mig i helhet det bättre laget i finalen, deras kortpassningsspel är en fröjd att skåda. Tyskarna hade inte mycket att sätta emot, förutom på fasta situationer.

La Roja försöker hela tiden göra något konstruktivt med bollen. De är finurliga och visar stort tålamod i sitt passningsspel, tills de hittar öppningar i motståndarförsvaret, för att sedan hitta in med dem avgörande passningarna. Kvalitén i passningsspelet, rörelsen utan boll, speluppfattningen är mycket bra. Hoppas inte detta är en engångsföreteelse, landslaget har verkligen framtiden framför sig med unga spelare som, Fabregas, Villa, Torres, Ramos, Silva mm.

Spanien har i det här mästerskapet introducerat ett nytt sätt att försvara sig på, och det är att ha så mycket boll som möjligt inom laget. Detta är enligt mig det nya och moderna sättet att försvara sig på. Jag är helt övertygad om att vi kommer att få se mer att detta framöver, speciellt från de mer passningsskickliga lagen.

Luis Aragones val att lämna Raul på hemmaplan visade sig vara RÄTT. Med Raul har Spanien inte vunnit någonting, utan honom har de nu vunnit ett EM.

Det var otroligt fint gjort av Sergio Ramos att hedra sin tidigare lagkamrat, Antonio Puerta, efter slutsignalen. Detta genom att bära en tröja med hans bild, namn och nummer. Stort gjort av Ramos. R.i.P Antonio!

/ Fotbollsoraklet.


Shame On You....

I sagans och fotbollens värld finns hjältar och hjältinnor. Samtliga karraktärer, från de gamla sagorna vi alla fick läsa samt höra som små, finns också bland dem 11 spelare på planen. Krigare, gate keepers, fåfängor, prinsar och underhuggare. Tyvärr finns sagorna inte längre, det har numera ersatts av politik. Hur politik fungerar vet vi alla mer eller mindre, det fina med fotboll är att fotboll alltid är det samma. Från gräsplättar i roslagen, slumkvarter i Rio, bakgårdar i Brixton eller sanddyner i Dakar. Gamal som ung, vi finner alltid dessa karaktärer på planen. Själv låg man och fiskade på topp för att peta in eventuella returer a´la Filippo Inzaghi.


Senaste tiden har Harare varit i centrum för massmedia, naturligtvis handlar det om Zimbabwes ledare Robert Mugabe. Jag vet inte hur han klassificerar sig själv utifrån sagornasvärld men det ända rätta vore för honom att stiga av sin tron och kapitulera för den massiva våg inte vill se honom som president längre. Politik liksom fotboll är spel på häg nivå, beaka intressen, underhålla, ljuga och taktik. Vart vill jag komma? Mugabe gör som Fredik Ljungberg, avgå som kapten för sitt team, liksom CK modellen gör du oss alla en tjänst. Låt oss hålla fast vid Ljungerberg ett tag, jag har egentligen inte så mycket emot honom, han har varit bra under sin tid i landslaget och skördat framgångar med Arsenal. Men att gå ut i pressen och meddela, att avhoppet har varit planerat i flera år måste vara självmord. Hur kan man med denna inställning ställa upp i EM som kapten för sitt land? Det ska vara något man gör helhjärtat och med stolthet, att kliva in i en turnering med den inställningen är fel. Shame on you Fredrik Ljungberg, Shame on you...and West Ham.

 



Nu hoppas jag Lagerbäck tar sitt förnufft till fånga och ger Ibra kaptensbindeln. Verkligen ingen vill inte se Linderoth med den. Jag är trött på diplomat snackandet från spelarna, att vi alla är ett lag, laget går först och hela mellanmjök stilen. Bort med sill & potatis, ärtsoppan och villa, vovve, volvo grejen nu....Vi behöver något nytt, Ibra kan vara en bra start. Framtiden finns där och med honom, hans karraktär, spelförmåga, erfarenhet och attityd. Det behöver LAGOM landet Sverige. Nu måste man våga skapa något nytt,"guld" eran från 1994 går i graven med sista krigaren Henrik Larsson har gjort sitt. Man kan inte bygga på samma grej, det är 2008 och ingen vill se nyversion av Håkan Mild eller Stefan Schwartz. We aint got time....


Shame On You Robert Mugabe, Shame On You

Shame On You Lars Lagerbäck, Shame On You

Hakuna Matata...och tack Freddie för att du avgick!


//Glory Glory! DJ Dutty P


Inför Spanien vs Tyskland.


Lite kort om Spanien.

Trots ett mindre bra år för de spanska klubblagen i de europeiska turneringarna så befinner sig La Selección i final. Det har länge spekulerats i media att en av anledningarna till att Spanien aldrig lyckats i ett stort mästerskap ska vara grupperingarna i landslaget. Real Madrid vs Barcelona. Det kan ligga någonting i detta. Den nya generationen unga spanska spelare lägger kanske inte så stor vikt i politiken och det som hände under Francotiden, utan koncentrerar sig mest på fotbollen. I vilket fall som helst verkar det som om Luis Aragonés fått ihop ett sammansvetsat gäng, som mycket väl kan gå hela vägen.


24 år senare är Spanien äntligen i final i ett stort mästerskap. På andra sidan kommer Tyskland, anförda av sin lagkapten Michael Ballack, att stå. Vem som kommer att stå som segrade efter 90 minuter kan vi bara spekulera om. Jag tror och hoppas på spanjorerna. Till skillnad från EM-04, skulle det vara bra för fotbollens utveckling att ett lag som sätter offensiven i fösta hand, så som Spanien, får lyfta på bucklan.


Att David Villa är en målskytt av rang samtidigt att han kommer att saknas behöver vi inte diskutera. För att svaret är givet. Jag ser tre alternativ som Luis Aragonés har att välja bland inför finalen.


1. Den vise bestämmer sig för att fortsätta spela 4-4-2. Och slänger in Dani Güiza på topp bredvid Fernando Torres. Samtidigt som Cesc Fabregas får fortsätta på bänken.


2. Han går över att spela ett 4-5-1/4-3-3 med offensiva yttrar, så som de gjorde större delar av kvalet. I och med detta spelsätt förstärker man upp det centrala fältet med en gubbe. I det här fallet Cesc Fabregas, som varit riktigt bra när han hoppat in.


3. David Silva tar plats bredvid Torres, kanske i en mer släpande roll, likt den han har i Valencia. Kanterna tas hand om Iniesta och Fabregas, båda med friheten att ta sig in i banan. Varken Sergio Ramos och Capdevila är inte blyga i sina offensiva löpningar, på så sätt får man också bredd i sitt anfallsspel.


Matchen i sig tror jag kommer vara ganska tillknäppt till en början. Båda lagen kommer att känna på varandra, inga onödiga risker kommer att tas. Jag hoppas, precis som många andra fotbollsälskare, på en öppen och chansrik match. Önsketänkande kanske. Nyckel till segern kommer att ligga på mittfältet. Får Frings & co stopp på spanjorerna snabba kortpassningsspel? Eller är det Senna & co som neutralisera Ballack och hans armada. Svaret får vi ikväll.


Nyckeln till spansk seger:

1. Vinn mittfältet

2. Få igång kortpassningsspelet, inte bara i sidled

3. Få tyskarnas långa mittbackar i rörelse


Trolig startelva: (4-5-1/4-3-3)

Casillas - Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila - Iniesta, Xavi, Senna, Fabregas, Silva - Torres

 



Lite kort om Tyskland.

Löws taktikändrig, efter gruppspelet, från 4-4-2 till 4-2-3-1, har tagit tyskarna enda fram till finalen. Efter att ha besegrat Portugal i kvarten, som spelar ett snarliknande spel som Spanien, så har jag svårt att se att Löw kommer att skifta tillbaka till 4-4-2. Den offensiva trion med Podolski, Ballack och Schweinsteiger har gynnats av taktikbytet. Yttrarna har inte lika långt hem till sina utgångspositioner i försvarsspelet, samt som förflyttningarna blir kortare. Kapten Ballack behöver inte lägga lika mycket fokus på försvarsspelet som tidigare, då han endast hade Frings bakom sig. Nu har han istället två balansspelare som täcker upp.


Att Ballack skulle vara skadad, som det ryktades idag, är bara spel för galleriet. Klart han kommer att spela, tror inte kille vill missa ytterligare en final. Chelseaspelaren är i mina ögon tyskarnas viktigaste spelare. En bra match från hans sida är ett måste om Tyskland ska lyfta bucklan.


Nyckeln till tysk seger:

1. Fortsätta vara letala på fasta situationer
2. Att Ballack vinner matchen i matchen mot Senna
3. Inga tabbar från Lehmans håll


Trolig startelva. (4-2-3-1)

Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Frings, Hitzlsperger - Schweinsteiger, Ballack, Podolski - Klose

 



/ Fotbollsoraklet

Vilken är din drömelva i EM?

Min drömelva EM -08


                     Villa, Nihat
Sneijder, Ballack, Senna, Deco

Zhirkov, Chiellini, Puyol, Ramos

                         Casillas


Detta är enligt mig de bästa spelarna i EM. Skriv gärna in din drömelva.

/ Fotbollsoraklet


Är du en äkta fotbollsnörd??

1) Vilket lag vann Champions League 1995?

2) Vad heter tjecken som gjorde orginalet på "lobb straffen" under EM 1976 mot Västtyskland?

3) Vilket datum föddes Diego Armando Maradona?

4) Vilken skostorlek har David Beckham?

5) Vilket är Siciliens andra lag i Seria-A, förutom Palermo?

6) Vad heter Parmas hemmaarena?

7) Vad heter den rosa italienska sporttidningen?

8) Vilket år (säsong) debuterade Maldini i Milantröjan?

9) Hur många gram vägde EM-bollen (2008) ?

10) Vilket lag vann UEFA-cupen 2001?



Rätt svar kommer att presenteras inom kort.

1-4 poäng - Vet inte ens vad du gör på denna sida!!

5-7 poäng - Du bläddrar ibland i sport blaskan och kollar ett par matcher då & då. Lovande att nå Pro status. Glöm inte att försäsongen är viktig om du ska hänga med.

8-10 poäng - Du är en Fotbolls Guru, vi vill ha dig som skribent


/ DJ DuttyP och Fotbollsoraklet

Senaste nytt från Barcelona

 

I slutskedet av EM så är Silly Season i full gång, detta trots att transferfönstret öppnar 1:a juli. Alla rykten som florerar om spelare som ska hit och dit bör tas med en nypa salt. Sommarens eviga transfersaga ser ut att bli Cristianos Ronaldos vara eller icke vara i Man U.


Ett av de mest aktiva lagen under sommaren såhär långt är Barcelona. Katalanerna har stärkt upp defensiven rejält, med kvalitéspelare som Gerard Piqué (Man U), Martin Caceres (Villarreal), Seydou Keita (Sevilla) och Dani Alves (Sevilla). Den sistnämnde kommer att bli en rejäl tillgång för Barca, med sina offensiva raider och grymma distansskott.

 

Klubbdirektören, Txiki Begiristain, sa idag till sport.es att Barca kommer att göra ytterligare tre värvningar för att komplettera truppen. Prioritet nummer ett är en # 9, dvs en central anfallare, med näsa för målet. En kantspelare samt en offensiv central mittfältare finns också på önskelistan. Att diskutera vilka spelare som är aktuella känns onödigt då det dyker upp nya namn varje dag. Agenterna är inte sena med att marknadsföra sina klienter. Vilka spelare det nu än blir så har Barcelona har säkerligen scoutat dem väl.


Med eleganten Pep Guardiola vid rodret hoppas Barcelona på en lyckosam säsong. Frågan är om 37-åringen är rätt man att vända på den negativa trenden från de senaste två säsongerna, som slutat utan titlar. Jag är rätt säker på att flera Barcasupportrar hellre hade sett José Mourinho på tränarbänken.

 

Många placerar trion Deco, Ronaldinho och Eto´o i diverse klubbar. Jag vill dock vara lite mer försiktig i att spekulera att dem lämnar Barcelona under sommar. Den 6:e juli kommer det att offentliggöras om resultatet av förtroendeomröstningen mot Laporta leder till nyval eller om han får sitta kvar sin mandatperiod till 2010. Sandro Rosell, Laportas tidigare vicepresident tillika högra hand, innan han avskedades för tre år sedan, har gått ut i media och sagt att han kommer att ställa upp i kommande presidentvalet. Om det nu blir -08 eller 2010 spelar ingen roll. Rosell var nämligen mannen bakom Ronaldinhos och Decos värvningar, detta kan vara en av anledningarna till att duon drar ut på förhandlingarna med andra intresserade klubbar. Går inte motionen igenom om ett eventuellt nyval av president, så försvinner trion med största sannolikhet. Som sagt den som lever får se....


Slutligen. Hoppas inte en läkarundersökning ska sätta punkt för Lilian Thurams fotbollskarriär. PSG:s läkare upptäckte ett hjärtfel när försvararen genomgick den vanliga läkarundersökningen som görs innan en spelare skriver på för en klubb. Jag tycker helt klart att han är värd ett bättre slut på sin smått fantastiska fotbollskarriär. Nya tester ska dock göras. Bättre att Thuram slutar i tid än att vi får ett nytt Antonio Puerta fall.

 

/ Fotbollsoraklet


Dagen efter....

Jag känner bara att jag måste kommentera gårdagens semifinal i EM, mellan Spanien och Ryssland. Det känns så skönt att spanjorerna äntligen fått ut en del av sin potential och tagit sig vidare längre än kvartfinalerna. Mest nöjd måste ändå deras tränare, Luis Aragones - den vise, vara då han under stora delar av säsongen hånats och kritiserats i spansk press för att inte ta med ikonen Raúl. Nu kan han nöjt visa långfingret till hela journalistkåren, som länge ansett att han gjort fel. Med tanke på resultaten i EM, så måste man ändå ge den "gamle mannen" lite kred att han vågar lämna Raul på hemmaplan. Starkt! Detta unga spanska landslag, med spelare som Casillas, Sergio Ramos, Fabregas, Silva, Iniesta, Torres och många fler har en mycket fin framtid tillmötes. Jag hoppas verkligen att detta inte bara är en engångsföreteelse. Kapacitet finns som sagt.

Fernando Torres och alla andra offensivglada spanjorer i all ära, men den bästa spanska spelare igår, enligt mig,  var Marcos Senna. Villarrealspelaren raderade Arshavin helt ur matchen, samtidigt som han stoppade flera ryska anfall med sitt underbara positionsspel. Nu börjar jag låta som Glenn Hysén som blir fullständigt till sig när en defensiv spelare är bäst på plan. 

Samtidigt måste jag även passa på att återigen ge den svenska sportjournalistiken en känga, inte minst kvällstidningarna. Efter två bra matcher var det många hyllade Arshavin. Men snälla killen har gjort 2 bra matcher i EM, en av dem mot Sverige, och så klassas han helt plötsligt som EM:s bästa spelare. Typisk media, som om Sverige vore en stormakt i fotboll. Att han är bra är det inget snack om, men en världsstjärna á la Messi, knappast!  Vad uträttade han igår, absolut ingenting. Jag tror dock fortfarande att han kommer att köpas upp av någon storklubb i Europa. Barceliona  och Arsenal sägs ligga bra till.

Nu ser vi fram emot en final mellan Tyskland och Spanien. Hoppas den offensiva fotbollen går vinnande på söndag, precis som den gjort under hela turneringen. Med andra ord så hoppas jag Spanien kör över Otto-landet med sitt snabba kortpassningsspel. Att spanjorerna fått Villa skadad är givetvis ett stortavbräck, men nu får Fabregas plats på det centrala fältet bredvid Xavi och Senna. En mer detaljerad artikel inför finalen kommer på söndag.

/ Fotbolloraklet

Playboys, DuttyP och Totti...

Dags att presentera mig själv. Folk känner mig mera som DJ DUTTY P. Lever och verkar från Europan mitt och obestridiga öl huvudstad, Prag.  Är måttligt less den svenska sportjournalist världen. Vad har hänt i världen idag...förutom masssvält i Dafur och otaliga bomber i mellanöstern kan jag kontatera att fotboll är viktigare än livet. Att det är större än vad yanksen tror vet vi alla redan. Det handlar inte om Beckhams sexpack (även om jag är lite avis), det handlar inte heller om hur många gram EM-bollen väger, det handlar inte heller om hur de gamla imperierna slår tillbaka iform av osmaner och sojveter i fotbolls världen. NEJ, det handlar om den ända svensken som faktiskt tog sig långt i EM och kan ses som den ända vinnaren. Jag talar mannen med det grå ständigt svallvande hår Herr. Fröjdfeldt. Att han har inkasserat 270,000 kr under EM-slutspelet får ses som en anständig förtjänst för dessa festliga dagar i alperna. Sen undrar man vad det är för läsvärde i detta, mycket mindre än noll. För vem bryr sig, jag kan också redovisa mina inkonster till Sveriges kvällpress och hoppas på publicitet, men vem fan skulle bry sig!


Dagen då också "Gli Azzurri" fick rubliker (igen) Totti (mera känd under ökennamnet Spotti hemma i Sverige som kvällstidningarna lustigt döpt honom till) och Nesta skall göra comeback i landslaget. Rätt eller Fel, det får oraklet redogöra för senare, vad jag bara kan fastslå utan PhD i fotbolls historia är att Italien behöver satsa ungt och ge plats för nya tallanger. Och inte satsa på "gammligar" som Nesta, 32 och Totti, 31. Även om dem är underhållade att titta på, finns få spelare som viftar mera med armarna och suckar tungt vid en utebliven passning som det ovannämda herrarna. Playboys ge plats för de nya prinsarna att stiga fram. Det har man gjort i viss utsträckning, mer än vad man kan klandra Lagerbäck för. Flera av de gamla forbolls stormakterna är inne i en transit period mellan gamla och nya spelare. Räkna med Italien, Frankrike och även Holland till nästa VM. Men vid detta laget har grabbarna på kvällspostens redaktioner redan vänt vinden efter kappan och prisar dessa lag framför blåbärs nationerna. Samt höja Sverige till skyarna i vanlig ordning. Jag klandrar dem inte, kvällpressen lever på främst tre stora inkomst källor, reklam intäckter, personliga donationer samt sålda lös Ex. Detta gör att man måste skriva om Anders Svensson pajas inslag som modell, Ljungbergs nya tattueringar samt dylika inslag. Vart jag vill komma med detta är....På denna blogg lever vi av insperation, passion samt sanningen. Vi säljer inget och framför allt säljer vi oss inte själva. Pionärer  utan fana, med risk för att låt högfärdig vill jag bara hälsa Er alla hjärtligt välkommna till denna framtidens fotbolls blogg. För Dig spelar Darfur konflikten och de ändlösa lidandet i Mellanösten mindre roll än Fotboll. För att fotboll är konst, fotboll gör den lille mannen stor, fotboll ger plats för inovation, fotboll svider men framförallt fotboll för folk samman. Därmed är fotboll större än livet själv.


Som Lenin sa..."På återseende kamrater, håll fanan högt"


EM - Kanoner/ Kalkoner...

Vad är det med alla inkompetenta sportjournalister i Sverige som innan EM rådissade Ryssland, nu fick de med fan på käften. Jag tyckeratt de borde ha gjort bättre reaserch om dem. Har man "guden" Guus Hiddink som förbundskapten så kommer man att lyckas. Mannen tog Sydkorea till semifinal i VM -02, Australien till åttondelsfinal -06 och därimellan så tog kan PSV till semifinal i Champions League. Klart som fan att han lyckas i EM med ryssarna! Jag tycker att det funnit tydliga tecken på att ryssarna hade något stort på G. Var det  bara jag som hade det på känn? Segern över England på hemmaplan samt Zenits UEfa Cup seger. Det kändes dock som media inte riktigt tog det på allvar.


Jag kan inte låte bli att gå in på Sveriges prestation i EM, inte minst ledningens. Jag frågar mig hur Lagrell och Lagerbäck kan känna sig nöjda efter denna fiaskoartade EM-mästerskap. Lagerbäck som innan matchen också gick ut och sa att " vi slår Ryssland 9 gånger av 10". Vilken pajas! Därför är jag ändå lite glad att de förlorade. Jag trodde då att, nu är det äntligen dags byte av förbundskapten. Men inte! Lagrell var som sagt nöjd. Jag ställer mig återigen från; hur kan vi vara det? Sverige må vara ett litet land men vi måste ha ambitionerna att nå längre än andra utslagsomgången i mästerskapen. Bara i Sverige kan man vara förbundskapten i 10 år! Kontinutet javisst, men i 10 år! I de flesta fotbollsnationer så sitter förbundskapterna oftast över ett mästerskap, går det inte som önskat så får dem kicken. Roberto Donadoni är det senaste exemplet. 


För att ta svenskfotboll till nästa nivå, i landslagssammanhang, så måste det till förändringar! Annars är jag rädd att vi går mot en mörk period tillmötes i svenskfotboll. Jag hoppas att jag har fel, för vem vill inte återuppleva sommaren ´94 igen?


- Ny förbundskapten, dags för Lars-Åke Lagrell att visa lite cojones. Kommer visserligen aldrig hända.

- In med yngre spelare. Våga ge dem chansen.


Jag tykcer att en sådan som Sebastian Larsson borde ha varit given i startelvan under EM. Killen har varit ordinarie i ta mig fan nästan hela säsongen i Birmingham, Premier League. Och då ska han också, i min mening, vara det i svenska landslaget. Kim Källström är ett annat exempel, killen spelar i ett av Europas bästa lag, Lyon. Men i Lagerbäcks huvud finns han inte. Samma sak gäller Marcus Berg och många fler. Det är ju bättre att ta med Allbäck, Alexandersson, Andersson, eller inte!

/Marcelo "Fotbollsoraklet"

Intro.

Hallå där alla fotbollsälskare. 

Här kommer en blogg som kommer att ta upp det mesta som rör fotbollen. I synnerhet det som händer i dem tre stora ligorna i Europa, dvs La Liga, Serie A och Premier League. Mest fokus kommer nog att ligga på spanska ligan, som enligt mig är den bästa i världen. Jag kommer givetvis också ha koll på de andra ligorna runt om i världen, dock inte i samma utsträckning.

Musik är ett annat ämne som kommer att tas upp. Varje månad kommer en spellista att läggas ut på bloggen.  
DJ Dutty är mannen bakom detta.


/ "Fotbollsoraklet"


DuttyP´s SummerJamz 2008

· Run The Show Remix - Kat Deluna Ft. Don Omar
· Best Thing - Usher Ft. Jay Z

· Hot Commidity- Trina Ft. Rick Ross

· Nothin On Me - Lil Wayne Ft. Juelz Santana & Fabolous

· Migrate - Mariah Carey Ft. T-Pain

· Beat Goes On - Madonna Ft. Kanye West

· We Set The Pace - Foxy Brown Ft. Morgan Heritage & Spragga Benz

· Mr. Music - Donna Summer

· Roll - Flo-Rida Ft. Sean Kingston

· Good Good - Ashanti

· Look Back At Me - Trina Ft. Killer Mike

· Crayons - Donna Summer Ft. Ziggy Marley

· Magnificent - Estelle Ft. Kardinal Offishall

· In The Ayer - Flo-Rida feat. Will.I.Am

· You Are - Estelle Ft. John Legend

· She Wanna Rude Bwoy - Foxy Brown Ft. DeMarco

· Freeze - Jordin Sparks

· Love In This Club Part II - Usher Ft. Beyonce & Lil Wayne

· Am I Dreaming - Kat Deluna Ft. Akon

· What It Is (Stike A Pose) - Lil Mama Ft. T-Pain

· Mr. Carter - Lil Wayne Ft. Jay-Z

· Side Effects - Mariah Carey Ft. Young Jeezy

· Trance Fat - Looptroop Rockers Ft: Rakaa (Dilated Peoples)

· I Got A Thang For You - Trina Ft. Keyshia Cole

· Where You At - Ray J Ft. The Game

· Got 'Em 4 The LO - Shawty Lo Ft- Gucci Mane & Stuntman

· What's Your Name -Usher Ft. Will.I.Am

· Addicted - Ryan Leslie Ft. Cassie

· I Got A Bottle- Trina Ft. Missy

• Don't Touch Me - Busta Rhymes


RSS 2.0