Inför AIK-Elfsborg




I eftermiddag smäller det, psykningarna har redan börjat. Ordkriget mellan tränarna är i full gång.
AIK m å s t e vinna för att överhuvudtaget ha en teoretisk chans (nästan) för att kunna hänga på de andra. 10 poäng innan denna omgång upp till Kalmar är ett väldigt långt steg upp. Men med en vinst idag och lite flyt i kommande omgångar kanske det kan gå vägen ändå.

Ett Gnaget som kommer att sakna Kenny pga. avstängning. Tjernström borde vara tillbaka efter sjukdom senast mot Kalmar. Tjernström kanske behövs mot ett bra spelande Elfsborg, med sitt lugn få lite lugn och harmoni på mittfältet. Skulle det dock trilla in en eller ett bar bollar i baken är han inget bra alternativ enligt mig. Då finns det bättre offensiva spelare. Men Tjerna från start kanske inte är någon dum idé, om han är frisk.

På anfallet vore det kul om Jagne kunde få starta igen, något jag däremot inte tror kommer att ske. Utan att det kommer bli Miran som spelar bredvid Ivan.

Förhoppningsvis kan idag få se ett AIK som vågar anfalla som vanligt inför hemmapubliken, men samtidigt kan behålla ett lugn på mittfältet och vänta ut boråsarna. Istället för att stressa på och tappa boll, vi har varit lite för bra på att ge våra motståndare kontringar.

Tar vi bara vara på de chanser vi förhoppningsvis får idag tror jag vi kan vinna mot Elfsborg..

Det är idag vi verkligen behöver ett blygtungt styrkebesked.

/Black at heart

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0